Pişirme Yöntemleri Nelerdir ?

Katılım
24 Kasım 2017
Mesajlar
2
Beğeniler
1
Puanları
3
Yaş
23
#1

Mutfağa yeni dahil olanlar için gerekli temel bilgilerin yer almış olduğu yazımızda sizlere pişirme yöntemlerinin neler olduğu hakkında bilgiler vereceğiz. Kağıt ve kalemleriniz hazır ise gelsin en güzel pişirme yöntemleri.
Buğulamak: yiyecekleri bir kap içerisine alarak fırında yahut kendi suyunda çok az su katarak yenebilecek kıvama getirene kadar pişirme işlemine denilmektedir.
Kızartmak: yiyeceklerin içi sıvı yağ dolu bir tava veya tencere yardımı ile kızartılması işlemine denilmektedir. Rengi dönüp yenilebilecek kıvama geldikten sonra havlu kağıdın olduğu bir tabağa alabilirsiniz.
Mutfak ile alakalı bu tarz püf noktaların bilinmesi halinde sizlerde nefis yemek tarifleri hazırlayabilecek ve bu şekilde sofraların kahramanlığına oynayacağınızdan emin olabilirsiniz.
 

Selçuk ÇAKIRCA

Moderator
Yönetici
Katılım
7 Aralık 2017
Mesajlar
101
Beğeniler
12
Puanları
18
Yaş
38
Konum
SAKARYA
Web sitesi
www.bilgilendim.com
#2

Patates kızartmalarında patatesin daha az yağlı olması için nasıl pişirmeliyiz?